Syksyinen voimavinkki

Syksyinen voimavinkki

Kesälomat ovat ohi, mutta luonto kutsuu tutkimusretkille! Luonto antaa monipuoliselle toiminnalle luontevat puitteet. Luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutuksia on tutkittu paljon ja tulokset puhuvat selkeästi luonnossa oleilun sekä liikkumisen puolesta. Luonnossa lapset voivat lisäksi harjoitella tärkeitä asioita mm. näönvaraisen hahmottamisen, lihasharjoittelun, tasapainoilun ja erilaisiin aistimuksiin totuttelun osalta ihan huomaamattaan! Tässä muutamia esimerkkejä, eivätkä nämä vaadi hankkimaan mitään erityisiä välineitä.

  • Ota reppuun vähän evästä ja suunnatkaa lähimetsään, puistoon tai tutkimaan tarkemmin omaa pihaa. Erityisesti metsä tarjoaa mukavasti korkeuseroja ja vaihtelevaa maastoa, jolloin liikkuminen vaatii tasapainotaitoja, kehon koordinaatiota ja lihastyötä tasaista maastoa enemmän. Hippaleikki kannustaa ottamaan juoksuspurtteja, seuraa johtajaa-leikkiin pystyy yhdistämään monenlaisia liikkeitä ja pienimmätkin perheenjäsenet tykkäävät matkia isompien liikkeitä tai vaikka hassuja ilmeitä.
  • Luontosuunnistus harjaannuttaa katsomaan ympärilleen ja löytämään aarteita, värikkäitä lehtiä, kauniin muotoisia kiviä, korkeita puita, sammalta, naavaa, pihlajanmarjoja, melkein mitä vaan! Samalla kun etsitään vaikka korkeaa puuta, harjoitellaan etäisyyksiä ottamalla isoja askeleita. Pienimmät lapset voivat seistä vanhemman jaloilla ja askeleita otetaan sekä lasketaan yhdessä. Etukäteen voidaan sopia, mitä luontosuunnistuksen ”saaliita” poimitaan mukaan ja lopuksi niistä voi tehdä maahan yhteisen taideteoksen, josta tietysti napataan vielä kuva!
  • Retken lopuksi nautitaan mukaan varatut eväät, nuuhkitaan syksyistä ilmaa ja kuunnellaan luonnon ääniä.

VÄRIKÄSTÄ SYKSYÄ KAIKILLE AISTEILLE !

Kuva2

Katso yhteystietomme ja ota yhteyttä!