Muistatko perinteiset ulkoleikit

Muistatko perinteiset ulkoleikit

Syksy on saapunut ja sen mukana ihanat kuulaat ilmat! Ne houkuttelevat meitä ulkoleikkien pariin. Mitäs ulkoleikkejä sinä osaat?

Meillä täällä Voimassa tuli mieleen muutama liikunnallinen ja yhdessä toisten kanssa leikittävä pihaleikki. Esimerkiksi

”10 tikkua laudalla” on aina niin jännittävä piiloleikki! Siinä 10 tikkua asetetaan noin metrin mittaisen laudan päähän ja laudan alle puoleen väliin koroke. Peli alkaa, kun yksi pelaajista polkaisee laudan toisesta päästä lennättäen tikut ilmaan. Yksi pelaajista (A) jää keräämään tikut takaisin laudalle, kun kaikki muut samaan aikaan menevät piiloon. Kun tikut on kerätty laudalle huutaa henkilö A ”10 tikkua laudalla!” ja lähtee etsimään piilossa olijoita. Löydettyään jonkun A yrittää ehtiä piilossa ollutta ennen takaisin laudalle – huutaen ” B nähty!” ja jatkaa samalla tavalla muiden etsintää. Jos joku piilossa olijoista ehtii käydä polkaisemaan tikut uudestaan ilmaan, kaikki jo jääneet pelaajat vapautuvat ja kaikki voivat piiloutua uudestaan. Leikki jatkuu niin kauan, että sama etsijä on löytänyt kaikki ja ilmoittanut siitä edellä mainitulla tavalla.

Toinen vauhdikas leikki on polttopallo; maahan piirretään pelaajien ympärille iso ympyrä, yksi pelaajista yrittää ”polttaa” pelaajia heittämällä palloa ympyrän ulkopuolelta ja osumalla vyötäröstä alaspäin pelaajiin. Leikki jatkuu, kunnes kaikki pelaajat on poltettu.

Muita mieleemme tulleita kivoja leikkejä olivat mm. ”Väri”, ”peili”, ”tervapata”, ”kirkonrotta”, ”kuka pelkää jäämiestä”, pallolla pelattava ”kymppis”, twisti-ja hyppynarulla hyppelyt, ”ruutu”. Listaan voi jokainen lisätä oman suosikin ja lähteä joukolla kokeilemaan.

Jos kuitenkin haluat joskus ulkoilla hieman rauhallisemmalla tahdilla, otapa lähimetsään mukaasi kori metsän anteja poimiaksesi tai suurennuslasi kasvien ja puiden lähempää tutkimista varten.  Onkohan ötökät muuten menneet jo talviunille?

Elämysrikkaita ulkoleikkejä kaikille🍁

Muistatko Perinteiset Ulkoleikit

Katso yhteystietomme ja ota yhteyttä!