Erilainen kevät 2020

Erilainen kevät 2020

Vuoden 2020 alku on ollut Terapia-asema Voimassa vauhdikas. Onnistuneita asiakaskohtaamisia on ollut paljon ja uusia työskentelymuotoja on otettu vastaan. Voiman terapeutit ovat jatkaneet edelleen opin tiellä. Fysioterapeutit Sanna ja Terhi perehtyivät faskioiden ihmeelliseen maailmaan ja saivat päätökseen Faskiamanipulaatio Stecco Taso 1:n. Kurssin innoittamana he ryhtyivät soveltamaan uutta taitoaan Terapia Voiman neurologisten kuntoutujien fysioterapioihin. Psykoterapiassa ja toimintaterapiassa on sen sijaan katseet kääntyneet psykofyysiseen terapiaan. Toimintaterapeutti Nadja on aloittamassa Tampereen ammattikorkeakoulun järjestämän psykofyysisen toimintaterapian lisäopinnot ja psykoterapeutti Kristiina jatkaa psykofyysisen psykoterapiaopintojen parissa vielä tämän vuoden. Uudet menetelmät ovat aina tervetulleita!

Maaliskuun puolivälissä COVID19 myllersi maailman ja me täällä Voimassa oltiin myös uuden edessä; otimme melkoisen digiloikan polkaistessamme etäterapiapalvelumme käyntiin hyvin lyhyessä ajassa niille kuntoutujille, joille läsnäolokuntoutus ei ollut tässä tilanteessa mahdollista. Käytössämme ovat Viivi Health, Teams ja Zoom-etäyhteydet, niiden käyttö on tullut tutuksi jo useimmalle terapeutillemme ja kuntoutujille.

Etäterapiat ovat osoittautuneet oivaksi keinoksi tukea ja aktivoida kuntoutujiamme omatoimiseen harjoitteluun ja työskentelyyn heidän arkiympäristössään, oman lähiverkoston tukemana.  Ei aina pelkkää huonoa, ellei jotain hyvääkin; etäterapiat ovat nyt kyllä tulleet jäädäkseen Terapia-asema Voiman palvelutarjottimelle läsnäolokuntoutuksen rinnalle.

Keväinen aurinko on alkanut jo mukavasti lämmittää ja sen myötä ulkoilumahdollisuudet ovat monipuolistuneet. Sateen sattuessa löydät Voimavinkki-osiostamme ideoita sisäpuuhasteluun. Sieltä löydät esim. liikunnallisia kehoa ja aisteja herätteleviä pariharjoituksia.

Näillä eväillä me menemme Voimassa eteenpäin,
tässä hetkessä,
katseet kuitenkin tiukasti tulevaisuudessa,
auringosta ja luonnon heräämisestä nauttien.

Odotamme jo innolla jälleennäkemisiä.

Toivotamme kaikille kivoja kevätpäiviä!

2020kevat Kuulumisia

Katso yhteystietomme ja ota yhteyttä!