Diarium-potilasjärjestelmä

Yleistä

Diarium on kuntoutusalojen toimijoille suunniteltu potilastietojärjestelmä. Diarium-palvelua kehittää ohjelmistoyritys, jossa työskentelee yli 100 ohjelmistokehityksen ammattilaista.

Salattu yhteys

Palvelun käyttäjä on yhteydessä Diarium-palvelimeen vahvasti salatun verkkoyhteyden kautta. Kaikki tietoliikenne käyttäjän verkkoselaimen ja palvelimen välillä salataan samalla tekniikalla, joka on käytössä mm. verkkopankeissa.

Palvelinlaitteiden tietoturva

Palvelu on asennettu palveluntarjoajan palvelinsaliin, joka sijaitsee Suomessa. Pääsy palvelintilaan ja palvelimille on rajattu vain palveluntarjoajan nimetyille henkilöille. Palveluntarjoaja huolehtii palvelinlaitteiden suojauksesta, tietoturvasta ja asianmukaisista päivityksistä.

Varmuuskopiointi

Diarium-järjestelmään tallennetut tiedot varmuuskopioidaan joka yö automaattisesti. Palvelun tietokanta replikoidaan tosiaikaisesti varajärjestelmään. Varmuuskopiot säilytetään fyysisesti eri sijainnissa ja samalla tavalla asianmukaisesti suojattuna kuin ensisijaiset tiedot. Palveluntarjoaja voi tarvittaessa palauttaa tiedot nopeasti käyttöön ensisijaisen järjestelmän vikaantuessa. Kaikki palvelinlaitteiden kriittiset komponentit on kahdennettu.

Kanta-sertifioitu järjestelmä

Diarium- tuotteelle on tehty ulkoinen tietoturva-auditointi KPMG IT Sertifiointi Oy:n puolesta ja tuote täyttää A-luokan tietojärjestelmän vaatimukset. Diarium on Kanta-sertifioitu tietojärjestelmä.

Vaatimuksenmukaisuustodistuksen sertifikaattinumero on FI160613-21.